Час роботи: Пн-Пт: 9.00-18.00, Сб: 9.00-15.00, Нд: вихідний

РусскийУкраїнська

+38 068 9357372
+38 095 1934264
+38 063 6562847
Замовити дзвінок

До 2030 року Китай перейде на електротранспорт

12.10.2017

Китай експлуатує понад мільйон гібридних авто і електрокарів. Фото 1

Про перспективу переходу на екологічно чистий електротранспорт говорять уже багато років по всьому світу. Не відстає від цього тренда і Китай. Пан Синь Гобіно, який обіймає посаду заступника міністра промисловості Китаю заявив, що вже з 2017 року міністерство промисловості разом з урядом країни приступило до створення проекту, який в осяжному майбутньому зробить можливим відмовитися від машин з двигуном внутрішнього згоряння.

Великі китайські міста в смогу

Китай експлуатує понад мільйон гібридних авто і електрокарів. Фото 2

Поштовхом до цього послужила не тільки економічна, а й, в першу чергу екологічна ситуація в Китайській республіці. Керівництво країни максимум зусиль докладає до зменшення шкідливих викидів в атмосферу, а автомобілі є основним джерелом забруднення атмосфери.

Обговорення цієї глобальної проблеми передбачається з керівництвом провідних китайських виробників автомобілів. У свою чергу, Ван Чуаньфу, президент компанії BYD, також висловив надію, що вже в наступні десять років всі автомобілі в Китаї будуть на електротязі.

За його словами, вже багато адміністрацій китайських міст створили графіки припинення продажів старого палива. Цей крок стимулює інших зробити те ж. Керівництво великих китайських виробників авто впевнено в своїх планах відмовитися від машин з ДВС і передбачає що ера електрокарыв настане навіть раніше їх розрахунків.

Китай експлуатує понад мільйон гібридних авто і електрокарів

Китай експлуатує понад мільйон гібридних авто і електрокарів. Фото 3

Підготовка на перехід до електротранспорту у Китаї вже почалася. Тільки 2016 року було продано 507 тисяч гібридних автомобілів, які використовують, крім класичного ДВС і електромотор. У поточному році на дорогах Китаю в середньому щомісяця з'являється близько 40 тисяч нових електромобілів, в цілому продажі зросли на 49% в порівнянні з попереднім роком. Такої значної цифри вдалося досягти завдяки програмі державних субсидій. До кінця 2020 року планується випуск понад 5 мільйонів електрокарів і гібридів. До кінця 2018 року уряд планує відкрити близько 800 000 пунктів підзарядки.

Китай експлуатує понад мільйон гібридних авто і електрокарів. Фото 4

» Всі новини

Голосів:   2
.